10.6.2022

Uz rastuće cijene energije, ali i iz ekoloških razloga, sve više vlasnika zgrada sada se odlučuje na kvalitetniju izolaciju svojih zgrada. No kvalitetna izolacija stvar je kvalitetno izvedenih detalja. To također uključuje ožičenje. Nažalost, i danas se susrećemo s neprikladno odabranim materijalima za prolaz  elektroinstalacija kroz slojeve izolacije. Rezultat ovih nestručnih instalacija je oštećena fasada u relativno kratkom roku korištenja, čiji je naknadni popravak skup i često ne prolazi bez vidljivo popravljenih mjesta.

Osnova kvalitetne elektroinstalacije u toplinskim fasadama je pravilno i čvrsto sidrenje elektroinstalacijskog materijala, na primjer kutije ispod sklopke. Druga važna značajka je minimiziranje toplinskih mostova na mjestu električne instalacije. Ispunjavanjem ova dva osnovna zahtjeva dobivamo dugi vijek trajanja električne instalacije, kao i same izolacije i fasade u neposrednoj blizini ove instalacije.

KEFZ 80/VDZ - elektroinstalacijska kutija za završnu izolaciju sa bušilicom

KEFZ 80/VDZ_KB - elektroinstalacijska kutija za završnu izolaciju sa bušilicom   KEFZ 80/VDZ_KB - elektroinstalacijska kutija za završnu izolaciju sa bušilicom

Za ugradnju uređaja u već izolirana pročelja zgrada do debljine izolacijskog sloja od 80 mm. Pogodno za uobičajene vrste kontaktne izolacije (fasadni polistiren, mineralna vuna). Mogućnost ugradnje u završne fasade. Kutija za ožičenje sa zatvorenim membranskim ulazima. Komponente pakiranja: nosač vijaka, kutija za ožičenje, set za ručno bušenje, upute za montažu, vijci.

KEFZ 80/VDZ set kutija sadrži ručnu bušilicu za višekratnu upotrebu za stvaranje rupe za ugradnju same kutije KEFZ 80_KB.

MDFZ 80/VDZ - montažna ploča za završnu izolaciju sa bušilicom

MDFZ 80/VDZ_KB - montažna ploča za završnu izolaciju sa bušilicom   MDFZ 80/VDZ_KB - montažna ploča za završnu izolaciju sa bušilicom

Za ugradnju manje elektro opreme (senzori pokreta, kamere i sl.) na izolirane fasade zgrada od debljine izolacijskog sloja do 80 mm. Pogodno za uobičajene vrste kontaktne izolacije (fasadni polistiren, mineralna vuna). Mogućnost ugradnje u završne fasade. Montažna ploča pogodna za vijke promjera 4 do 5 mm. Mogućnost trajnog opterećenja 15 N. Komponente paketa: nosač vijaka, montažna ploča, ručni set za bušenje, upute za montažu, vijci.

Set montažnih ploča MDFZ 80/VDZ uključuje i ručnu bušilicu za višekratnu upotrebu za stvaranje rupe za ugradnju same montažne ploče MDFZ 80_KB.